Jobber du med strategi?
I store selskaper med mange initiativer pågang, er det ikke alltid lett å få oversikt over hvilke initiativer som er koblet opp mot den overordnede strategien. Mange vet kanskje at det foregår mye arbeid rundt aspekter av strategien, men de har ingen måte å koble det sammen eller få innsikt i hva andre gjorde. Det er et behov å bringe sammen alle initiativene under en enkel strategisk plan og følge med på progresjonen til hvert enkelt initiativ.
Strategi-oppfølging satt i struktur
Strategy Orchestrator gjør det enkelt å samle alle mål, KPIer og prosjekter alt under ett system. Her kan man se hvem som eier initiativene, hvem som er ansvarlig og hvem som utfører. De kan samtidig følge med på status til hvert enkelt initiativ og grave i dybden på prosjektene.
Mange store selskaper legger mye ressurser og tid i utvikling av en strategi. Når strategien er lagt og dette skal implementeres i organisasjonen er det mange som ikke lykkes i å gjennomføre strategien. Leveransene uteblir eller at tidslinjen til prosjektene forskyves.
Mange undervurderer strategi-oppfølgingsarbeidet. Blant ledere og prosjekteiere, er det ulike måter å implementere strategien på og ulike måter å følge opp initiativene på, avhengig av hvem som er ansvarlig for initiativene. Det kompliserer mer når prosjektene er avhengig av hverandre for å lykkes.
Det rapporteres at prosjektene jobber i siloer, man er ikke flinke nok til å samkjøre og kommunisere på tvers av prosjektene, det er uklart hvem som eier og leder prosjektene, og det er vanskelig å få overblikk over status på alle prosjektene og i hvilke fase de er i.
Fellesnevneren for mange som følger opp de strategiske initiativene, er at de gjør dette i powerpoint, excel eller word dokument, og holder hverandre oppdatert i forskjellige møter. Ikke alle deltar, eller blir invitert til møtene og i blant er det vanskelig å holde seg oppdatert i en jungel full av filer og vedlegg. Når informasjonen uteblir og forankring svekkes, vil det skape kaos i strategi-gjennomføringen.
Strategy Orchestrator er laget for å løse disse problemene. Her kan bedriften ta i bruk systemet for å vise overordnet strategi, f.eks. i form av et strategikart eller strategihus som organisasjonen kjenner seg igjen i. Systemet viser hvem som er ansvarlig for de strategiske initiativene, hvem som er prosjekteier og prosjektleder til prosjektene om man vil komme i kontakt med disse personene. Samtidig kan alle følge med på status på alle initiativene.
I løsningen finnes det også mulighet til å vurdere risiko på prosjektene og få bilde fra et risikokart på hvor det er verdt å følge ekstra med på. Dette vil bidra tidlig foreta grep for å bistå eller avvikle prosjektene.
Det er du ikke alene om. I komplekse organisasjoner, hvor det finnes mange pågående initiativer, har behovet vært for mange selskaper å samle disse initiativene på ett sted, slik at prosjekteiere, styringsgrupper, teammedlemmer og ikke minst ansatte i organisasjonen kan ha overblikk over alle prosjektene. Spesielt er dette viktig for prosjekter som er avhengig av hverandre for å få til leveransene.
Løsningen som er laget i Strategi Orchestrator gjør det enklere å få overblikk over alle prosjektene, og følge med på hverandres prosjekter. Man kan se hvor langt prosjektene har kommet, lese kommentarer på hva som har skjedd i prosjektet underveis, og siste status på prosjektet. Ved å følge med på alt fra et system, sparer prosjekteiere og prosjektledere, samt teamene mye tid på møtevirksomhet og rapportering. Dette gjør det enklere å samarbeid på tvers av prosjekter og avdelinger.
Siloer brytes ned med et målstyring -og prosjektstyringsverktøy i ett.
Mange som jobber med strategi lagrer ofte arbeidet sitt i Powerpoint, Excel eller Word. I dokumentet ligger det gjerne mål, KPIer og prosjekter. Fra tid til en annen er det behov å oppdatere strategien, målene og prosjektene. Problemene som dukker opp da, er når det gjøres endringer i dokumentene og forskjellige versjoner av dokumentene oppstår. For de som leter etter siste versjon, kan det være tidkrevende å finne frem til riktig versjon. Andre risikerer å jobbe med feil versjon. Dette kan skape unødvendig tidsbruk og misforståelser, noe som igjen fører til unødvendig frustrasjoner blant kollegaer.
InXight sin strategi-plattform løser dette problemet. I plattformen kan alle oppdatere strategiene og målene sine underveis, og man kan enkelt logge seg på og finne frem til oppdatert versjon, i en oversiktlig dashboard som samler alle strategiene på ett sted.
Ofte ligger avdelingens mål lagret i hver avdeling. I store organisasjoner er det vanskelig å holde oversikt over om målene til hver avdeling er samkjørt og forstått av andre avdelinger, spesielt avdelinger som jobber tett med hverandre, f.eks. som markedsavdelingen og kommunikasjonsavdelingen eller forskningsavdelingen og innovasjonsavdelingen. Disse avdelingene har i blant behov for å samles og diskutere om målene og retningene de jobber mot, de forskjellige initiativene de har og om de beveger seg i samme retning.
I strategi-plattformen til InXight, Strategy Orchestrator, kan man lagre målene til alle avdelinger i ett system. Det er bygd inn en visuell dashboard som gjør det enkelt å vise mål og prosjekt-initiativer til hver avdeling. I situasjoner hvor det er viktig å samkjøre mål, retning og initiativer med hverandre, er det enkelt å ta frem dette i systemet. Under møtene kan alle se samme bilde, og klikke seg frem til der man ønsker å se. Møtene blir mer effektive og en slipper å lage forberedelser i powerpoint eller andre dokumenter til møtene. Dette er tid spart og forankringsarbeidet blir en del lettere.